Kittenbeleid

Beste toekomstige eigenaar,

Wij gaan ervan uit dat je goed hebt nagedacht over het besluit om een kitten in huis te nemen. En dat je je goed hebt ingelezen over de komst van een kitten. Met veel liefde en toewijding zullen wij de kittens de eerste 13 weken verzorgen. Wij hebben het beste voor met onze kittens, en daarom willen wij ook graag een aantal zaken vooraf nog op een rijtje zetten voor de eventuele nieuwe eigenaar.

De Brit is een gezelschapsdier, en wij vinden dat het kitten een maatje nodig heeft en een liefdevol huisje met voldoende aandacht. Als je fulltime werkt of hele dagen van huis bent, is het sterk aanbevolen dat er nog een soortgenoot aanwezig is voor het kitten. Britten houden er niet van om alleen te zijn. Ook tijdens vakanties is dit ook fijn als er nog een maatje is. Onze voorkeur gaat dan ook uit naar mensen die al een (jonge) kat hebben of overwegen twee kittens in huis te nemen.

Ook willen wij graag benadrukken dat het kitten enkel onder toezicht of in een afgesloten tuin/balkon/ren of anders aangelijnd naar buiten gaat. De Brit is echt niet gewend aan verkeer, wij kunnen dit niet vaak genoeg zeggen. Ook is er een kans dat deze lieve goedzakken worden meegenomen.

Deze bovenste twee voorwaarden kunnen nogal streng overkomen maar geloof ons, het is echt fijn om met zijn tweeën te zijn en het verkeer is echt een No-Go voor Britten, die zijn dit niet gewend.

Als je interesse hebt in een kitten(s) dan kun je contact met ons opnemen door een mailtje te sturen met je gegevens aan Karin@Karveli.nl en een korte omschrijving van je gezinssituatie. Wij kunnen daarna telefonisch contact hebben, en als het voor beide partijen goed voelt, een afspraak maken om een keertje langs te komen. Na dit bezoek kunnen we dan een kitten definitief te bespreken.

Als je besluit bij onze cattery een kitten aan te schaffen dan vragen wij een aanbetaling van 300,- euro voor de reservering. De prijs van een kitten is 850,= euro. https://www.kittentekoop.nl/informatie/wat-kost-een-raskat/10-links/41-brits-korthaar

Wij behouden ons ten alle tijden het recht de verkoop te annuleren tot de overdracht van het kitten en wordt de aanbetaling terugbetaald.  Dit is echt een uitzonderingsregel in het belang van het kitten en wij hopen daarvan geen gebruik te hoeven maken. Mocht je een kitten hebben gereserveerd en je ziet ervan af dan wordt de aanbetaling niet terug betaald.

Heb je een kitten gereserveerd dan houden we je regelmatig op de hoogte d.m.v. foto’s en berichtjes en natuurlijk ben je altijd welkom om langs te komen (uiteraard wel op afspraak). De voorkeur voor het eerste bezoek is na 5 weken, dit i.v.m. infectiegevaar.

Onze poes heeft alle verplichte testen ondergaan voor de zwangerschap, en is vrij van HCM en PKD. En ook FeLV en FIV testen zijn gedaan. Dit geldt ook voor de dekkater, beide ouders zijn dus volledig getest.  En worden jaarlijks ingeënt tegen katten en niesziekte. Beide ouders hebben een stamboom en deze kunnen ook worden ingezien en te downloaden op de site.

De kittens worden bij ons in de woonkamer geboren en groeien op in huiselijke kring. Er wordt veel mee geknuffeld en gespeeld en zullen wennen aan alle huishoudelijke geluiden zoals stofzuigers, TV, muziek etc.

Het kitten mag naar jouw huis verhuizen wanneer het minimaal 13 weken oud is en het liefst 14 weken. Je kitten krijgt uiteraard een stamboom mee van Neocat, een diergeneeskundig Europees paspoort, een registratie chip, één volledige enting, een ontwormingstablet voor de 4de maand en een leuk kittenpakket.

De reglementen van Neocat schrijven voor dat kittens met één volledige inenting het huis mogen verlaten. Volledig betekent: een vaccinatie tegen katten-en niesziekte. De nieuwe eigenaar doet dan de tweede inenting een week of drie later. Artikel vaccinaties op Neocat Britten

Als er vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op via de mail!